Đorđević poručio Hrvatima: Nemojte strahovati

© Sputnik / Milica MarkovićMinistar odbrane Zoran Đorđević
Ministar odbrane Zoran Đorđević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija je vojno neutralna, želi da bude deo Evropske unije, a Hrvatska ne treba da strahuje zbog toga što se Srbija oprema i što naoružava vojsku, izjavio je za HRT srpski ministar odbrane Zoran Đorđević.

Đorđević takođe napominje da je Vladi Srbije na prvom mestu razvijanje ekonomije.

Balkan, bure baruta - ilustracija - Sputnik Srbija
Sputnjik istražuje — može li biti rata na Balkanu

HRT podseća da Srbija od „Erbasa“ kupuje devet najmodernijih helikoptera srednje klase, a da od Belorusije dobija donaciju u „migovima 29“ i protivvazdušnom sistemu „Buk“.

„Dobili smo od Sjedinjenih Američkih Država donaciju od 40 ’hamera‘, vrednosti od 7,5 miliona dolara. Radi se o novim ’hamerima‘“, rekao je Đorđević.

Rusija Srbiji donira 30 tenkova T-72 i šest ’migova 29‘ iz svoje lovačke eskadrile, ali će platiti remont.

Đorđević ističe da nema mesta strahovanju u Hrvatskoj.

„Naravno da nema bojazni, našoj Vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da imaju u nama ekonomskog partnera“, rekao je Đorđević, prenosi RTS.

Ministar je istakao da je poruka Hrvatskoj da preko Srbije može da sarađuje sa nekim zemljama, sa kojima možda ne može direktno.

„Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima“, rekao je ministar.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala