Moskva: Ne podržavamo talibane

© AP Photo / Allauddin KhanAvganistanski taliban
Avganistanski taliban - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saopštenja koja dolaze iz SAD o ruskoj podršci talibana u Avganistanu za „potkopavanje“ uticaja Vašingtona su laž i izmišljotina, rekao je specijalni predstavnik predsednika Rusije za Avganistan Zamir Kabulov.
Talibani, Avganistan - Sputnik Srbija
Avganistanski talibani imenovali novog vođu

„To je jednostavno laž, o čijoj verodostojnosti se ne može govoriti. To je izmišljotina i on (Mekejn) se uhvatio za tu laž koju je prvi put izneo komandant snaga SAD u Avganistanu general Džon Nikolson. Sve to su pokušaji da se  naprave neuspesi i nesposobnosti, da se stabilizuje situacija u Avganistanu. Nema drugog objašnjenja“, rekao je Kabulov.

U Avganistanu se od 2001. godine nalazi vojni kontingent SAD i njihovi saveznici koji izvode operacije protiv terorista i pružaju pomoć lokalnim snagama bezbednosti.

Senator republikanac Džon Mekejn je optužio juče Rusiju za mešanje u konflikt u Avganistanu, kao i za podršku radikalnog pokreta taliban sa ciljem da se potkopaju snage SAD za rešavanje konflikta.

SAD su saopštile da pokušavaju da pomognu početak pregovora između vlada Avganistana i talibana, ali za sada je to dovelo do značajnih rezultata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala