Kosačov: Putinovo saučešće čuva dobre odnose sa Turskom

© Sputnik / Vladimir FedorenkoŠef međunarodnog komiteta ruskog Saveta Federacije Konstantin Kosačov
Šef međunarodnog komiteta ruskog Saveta Federacije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brza reakcija Moskve na incident u kojem su poginuli turski vojnici u Siriji u nenamernom vazdušnom napadu ruske avijacije pomoći će da se izbegne remećenje bilateralnih odnosa, izjavio je ruski poslanik za Sputnjik.
Turska vojna vozila kreću se prema gradu El Bab u Siriji - Sputnik Srbija
Kremlj potvrdio pogibiju turskih vojnika u napadu u Siriji

Ranije danas je portparol Kremlja potvrdio da je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio saučešće turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu zbog slučajnog vazdušnog napada u kojem su poginuli turski vojnici u Siriji. Peskov je rekao da će Rusija i Turska zajedno ispitati smrtonosni incident.

„Uveren sam da će veoma brza i iscrpna reakcija ruskog predsednika u ovom tragičnom događaju omogućiti izbegavanje pogoršanja bilateralnih odnosa, kao što je bio slučaj kada je u Ankari ubijen ambasador Rusije Karlov“, izjavio je Konstantin Kosačov, predsednik odbora za spoljne poslove Saveta Federacije (gornjeg doma) ruskog parlamenta.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je loša koordinacija bila razlog za nenamerni vazdušni napad ruske avijacije u kojem su poginula trojica turskih vojnika u blizini sirijskog grada Baba, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala