Turska i ruska vojska sarađuju u Siriji

© AFP 2023 / BULENT KILICTurski tenk i jedno oklopno vozilo su stacionirani u blizini granice sa Sirijom, u Karkamis, Turska
Turski tenk i jedno oklopno vozilo su stacionirani u blizini granice sa Sirijom, u Karkamis, Turska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska sa Rusijom koordinira operaciju oslobađanja sirijskog grada Baba od terorista DAEŠ-a, kako se ne bi dogodio sukob sa sirijskim vladinim snagama, izjavio je portparol predsednika Turske Ibrahim Kalin.
The silhouette of a Syrian man is seen through an election campaign portrait of President Bashar al-Assad he hangs it on a billboard on May 11, 2014 in the capital Damascus. - Sputnik Srbija
Ruska krv u Siriji nema cenu

„Naše jedinice su ušle u centar Baba. Kako se ne bi sudarili sa sirijskom vojskom koordiniramo sa Rusijom. Ta koordinacija je veoma važna i nalazi se na visokom nivou“, izjavio je Kalin za NTV.

On je dodao da linija između Aza i Džarablusa na severu Sirije treba da bude očišćena od DAEŠ-a kako bi se stvorila zona bezbednosti.

Kalin je najavio da će naredni cilj biti oslobođenje Rake od DAEŠ-a.

„Postoji jasan plan za Raku koji je Turska predstavila“, naveo je portparol turskog predsednika.

Turska vojska je 24. avgusta prošle godine počela operaciju „Štit Eufrata“ protiv militanata terorističke organizacije DAEŠ. Zajedno sa sirijskom opozicijom je zauzela pogranični grad Džarablus na severu Sirije, a u ovom trenutku pokušavaju da oslobode grad Bab.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala