Janković posle ostavke: Hoću da budem zaštitnik Srbije

© Tanjug / Rade PrelićZaštitnik građana Saša Janković
Zaštitnik građana Saša Janković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Podneo sam ostavku na funkciju ombudsmana i odlučio da se kandidujem za predsednika Srbije kako bih kao predsednik bio „zaštitnik Srbije i svih nas“, izjavio je danas Saša Janković.
Ili Vučić kao predsednički kandidat, ili „obojena revolucija“

Janković je novinarima rekao da će se kandidovati za mesto predsednika kako bi funkcija predsednika republike bila garant da će sve druge institucije i Srbija služiti građanima biti u službi građana.

Upitan da li Vuk Jeremić može da računa na njegovu podršku ukoliko uđe u drugi krug, Janković je odgovorio da se svako kandiduje da bi pobedio i da će o tome pričati kada za to dođe vreme.

„Sasvim sam siguran da Vuk Jeremić predstavlja opozicioni blok, ali da smo toliko slični da već u ovom momentu treba da podržavamo jedan drugog, ja bih se odmah odrekao kandidature i podržao ga, ali mislim da sam radom i onim što sam učinio pokazao da sam bolji kandidat“, rekao je Janković.

On je rekao da je njegovu kandidaturu, osim DS-a do sada podržalo osam političkih pokreta, stranaka, a upitan šta bi prvo radio kao predsednik Srbije, Janković je rekao da će tu instituciju vratiti građanima.

Preletačević: Idem u drugi krug (video)

Janković je rekao i da ne očekuje fer kampanju i pozvao sve državne institucije i učesnike kampanje da vrate dostojanstvo i politički sistem građanima, da bi oni slobodno birali i bili birani.

Upitan da li može da zamisli sebe kao predsednika, a Vučića kao premijera, Janković je rekao da takva vladavina „mora da se zamisli“ i da ustav i zakoni regulišu rad države, tako da institucije sarađuju.

Na pitanje da li je u njegovom stanu iz njegovog pištolja 1993. godine ubijen student Predrag Gojković, Janković je odgovorio — ne.

Upitan da li ima poruku za premijera Vučića ukoliko on odluči da se kandiduje za predsednika Srbije, Janković je rekao da ima poruku za građane a ona je da izađu i i bore se za državu koja im je „trenutno oteta“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala