Asad: Trampova objava borbe protiv terorista obećava

© AFP 2023 / Louai BesharaBašar Asad
Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijski predsednik Bašar el Asad ocenio je danas da „obećava“ objava američkog predsednika Donalda Trampa da je prioritet borba protiv islamskih fundamentalista, predvođenih DAEŠ-om, ali je dodao da je prerano očekivati snažnije korake po tom pitanju.

Asad je ocenio da bi američko-ruska saradnja u jačanju borbe protiv ekstremista imala pozitivne posledice, prenela je novinska agencija SANA.

„Verujem da je ovo obećavajuće, ali moramo da sačekamo, prerano je očekivati bilo šta u praksi“, rekao je Asad obraćajući se belgijskim novinarima, preneo je Rojters.

Svetski rat - ilustracija - Sputnik Srbija
Da li će 2017. biti tako srećna: S koje strane „vreba“ Treći svetski rat (foto)

Tramp je obećao da će SAD i njihovi saveznici poraziti „snage smrti“ radikalnog islamskog terorizma i sprečiti radikalne džihadiste da naprave uporište na američkom tlu.

On je u govoru, koji je održao prilikom prve posete sedištu američke Centralne komande, u vazduhoplovnoj bazi Mekdil u Tampi na Floridi, poslao poruku „jedinstvenim glasom tim snagama smrti i uništenja“, preneo je AFP.

„Amerika i njeni saveznici poraziće radikalni islamski terorizam. I nećemo mu dozvoliti da pusti korene u našoj zemlji“, poručio je američki predsednik.

On je upozorio da je DAEŠ „u kampanji genocida, čineći zlodela širom sveta“, navodi AP.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala