Tramp i Stoltenberg: Kako smiriti Ukrajinu

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki.
Ukrajinski vojnik patrolira u humanitarnom centru u Avdejevki. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg razgovarali su telefonom o načinima mirnog rešavanja sukoba u Ukrajini, saopštila je Bela kuća.
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko i Tramp za prekid vatre u Donbasu

Bela kuća je saopštila da su strane „razgovarale o mogućnostima za mirno rešenje sukoba duž ukrajinske granice“. Takođe je rečeno da je Tramp dao svoju podršku NATO-u, da će učestvovati na NATO samitu 2017. u Briselu.

„Lideri su razgovarali o načinima za podsticanje svih saveznika NATO-a da ispune svoje obaveze u vezi sa troškovima odbrane“, saopštila je Bela kuća i dodala da će se „nastaviti bliska koordinacija i saradnja da bi se obratila pažnja na čitav niz bezbednosnih izazova sa kojima se suočava NATO“.

Razgovor je održan u trenutku kada ukrajinske snage nastavljaju teško granatiranje stambenih područja Donjecku, razmeštajući dodatne trupe bliže granicama samoproglašenih republika na istoku zemlje.

U subotu je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom Tramp obećao da će sarađivati sa liderima Rusije, Ukrajine i drugih nacija kako bi se obnovio mir u ratom razorenom Donbasu. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala