Otkrivene sumnjive isplate kod Zorana Milanovića

© REUTERS / SRDJAN ZIVULOVICZoran Milanović, SDP
Zoran Milanović, SDP - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državna revizija je u kancelariji bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića otkrila sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz kancelarije trojici njegovih specijalnih savetnika — Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldštajnu isplaćeno je oko 41.400 evra za inostrane dnevnice.
Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Vređao Srbe, a sada hoće da radi za Tačija

Radi se o više od 500 dnevnica, a uz putne naloge nije priložen izveštaj s puta niti druga verodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici savetnika isplaćeno je po 186 dnevnica, a trećem 160.

Iz toga proizilazi da je svaki od njih na službenom putu boravio skoro pola godine, a sva putovanja su, međutim, trajala između 9 i 12 dana, objavljeno je u Dnevniku HRT-a.

Putne naloge i dnevnice odobravao je tadašnji šef premijerove kancelarije Tomislav Sauća, koji tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savetnicima.

„Ovde se radi o gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom krivičnom delu“, kazao je on i najavio da će u ponedeljak sve prijaviti hrvatskom državnom tužilaštvu.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala