Oliver Stoun: SAD koriste ukrajinski sukob da ocrne Rusiju i sačuvaju NATO

© AP Photo / Ng Han GuanRežiser Oliver Stoun
Režiser Oliver Stoun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nose ogromnu odgovornost za sukob na istoku Ukrajine, izjavio je američki reditelj Oliver Stoun i naglasio da Vašington koristi ovaj oružani sukob da ocrni Rusiju i da očuva koncept NATO-a.
Američki režiser Oliver Stoun tokom intervjua - Sputnik Srbija
Oliver Stoun: Samo Rusija može da se suprotstavi Americi

Stoun je na premijeri svog filma „Ukrajina u vatri“ u Los Anđelesu ocenio da su saopštenja da za najnovije raspirivanje nasilja u Ukrajini treba okriviti Rusiju — lažna, prenosi „Belfast telegraf“. 

„Iskreno govoreći, danas sam šokiran: objavili su lažne vesti o tome da Rusija pogoršava situaciju, a svi gubici su u Donjecku“, naveo je Stoun.

Prema njegovim rečima, tvrdnje da Rusija pogoršava situaciju u zoni borbenih dejstava nisu istinite. 

„Amerika je odigrala ogromnu ulogu i nosi ogromnu odgovornost, a pritom to negira. Ona potpuno negira celokupnu istinu o situaciji“, naglasio je sineasta. „Ovo je veoma bolna situacija za ljude koji žive u ovom regionu, ali je SAD koriste kako bi što više ocrnile Rusiju i održale u životu koncept NATO-a“. 

Američki filmski reditelj Oliver Stoun - Sputnik Srbija
Oliver Stoun: Amerika je kao slon na steroidima (video)

Oliver Stoun je, takođe, izrazio nadu da će predsednik SAD Donald Tramp uspeti da poboljša odnose s Rusijom. 

„SAD i Rusija definitivno treba da budu saveznici“, izjavio je američki reditelj. 

Oliver Stoun, podseća „Belfast telegraf“, dva puta je dobio nagradu „Oskar“ za najbolju režiju. Reč je o filmovima: „Vod smrti“ i „Rođen 4. jula“. 

Stoun je producirao dokumentarni film „Ukrajina u vatri“, koji se bavi ukrajinskom „revolucijom“ 2014. godine. U filmu postoji intervju sa svrgnutim ukrajinskim liderom Viktorom Janukovičem. Autori filma tvrde da je on bio žrtva prevrata koji je podstakle Sjedinjene Američke Države.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala