Lideri EU zabrinuti zbog Trampa

Poljska premijerka Beata Šidlo, engleska premijerka Tereza Mej, i nemačka kancelarka Angela Merkel na Malti
Poljska premijerka Beata Šidlo, engleska premijerka Tereza Mej, i nemačka kancelarka Angela Merkel na Malti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri Evropske unije izrazili su danas zabrinutost zbog nekih odluka i stavova nove američke administracije Donalda Trampa, ali smatraju da se treba angažovati na saradnji sa Vašingtonom o istim pitanjima, rekao je Džozef Muskat, premijer Malte koja trenutno predsedava Unijom.
Matrjoške (babuške) sa likom nemačke kancelarke Angele Merkel, američkog republikanskog kandidata Donalda Trampa, francuskog predsednika Fransoa Olanda i predsednika Rusije Vladimira Putina na tezgi sa suvenirima u Moskvi. - Sputnik Srbija
Tramp i Merkelova razgovarali o finansiranju NATO-a

Među 28 članica EU postojala je zabrinutost zbog nekih odluka i stavova koje je usvojila nova američka administracija“, rekao je on na konferenciji za novinare posle prvog dela samita, prenosi Rojters.

Muskat je naglasio da antiamerikanizam nema smisla, već je potrebno da se članice EU angažuju u saradnji sa SAD o tim pitanjima.

„Mi međutim moramo da pokažemo da ne možemo da ostanemo nemi kada se gaze principi“, rekao je on.

Lideri 28 članica EU okupili su se danas na samitu na Malti kako bi razgovarali o pitanjima migracije, kao i EU u kontekstu „bregzita“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala