OEBS ignoriše ukrajinske tenkove u Avdejevki

© AFP 2023 / John MACDOUGALLMinistar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc na konferenciji za medije OEBS-a u Hamburgu
Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc na konferenciji za medije OEBS-a u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući OEBS-a i ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc nazvao je Donbas jednim od prioriteta svog rada, međutim, ignorisao je pitanje novinara o prisustvu ukrajinskih tenkova u Avdejevki.
Ukrajinski tenkovi između stambenih zgrada u Avdejevki u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija
Ukrajinski tenkovi ušli u Avdejevku (foto, video)

Ranije je potpisan sporazum o povlačenju oružja kalibra većeg od 100 milimetara i tenkova sa linije razgraničenja u Donbasu. Ove nedelje ukrajinski mediji saopštili su da su u Avdejevku ušli tenkovi ukrajinski oružanih snaga. Na kratkom snimku vide se dva tenka bez oznaka između visokih stambenih zgrada. Pored borbenih vozila nalazilo se belo terensko vozilo sa zastavom OEBS-a.

U petak je Kurc stigao na granicu Južne Osetije i Gruzije u području sela Ergneti na 74. sastanak Zajedničkog mehanizma za sprečavanje i reagovanje na incidente u pograničnom području. Ruski novinari upitali su ga da prokomentariše informacije o ukrajinskim tenkovima u Avdejevki, ali je Kurc ignorisao pitanje.

Na pitanje novinara o Donbasu on je odgovorio da je region „jedan od prioriteta“ njegovog rada. Upitan da li će da ga posetiti, Kurc je odgovorio: „Ne danas“, i podsetio da je već dva puta bio u Ukrajini, u Kijevu i Mariupolju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala