Radio Srpske ponosan na svojih pet decenija

© Foto : youtube/RTRS vijestiGodišnjica Radija Republike Srpske
Godišnjica Radija Republike Srpske - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Banjaluci je održana svečana akademija povodom 50 godina od osnivanja Radija Republike Srpske.

Direktor Radija Republike Srpske Dragan Pajić, pozdravivši sve prisutne na svečanoj akademiji, podsetio je da je oko 250 ljudi bilo deo ovog kolektiva kroz proteklih pet decenija.

Naveo je da je nestala država u kojoj je 1967. godine svoje prve talase u etar pustio Radio Banjaluka, ali je ostala ona osnovna nit koja ga čini i dalje jača — vest.

„Radio je pratio sve događaje koji su se zbivali na ovim prostorima: zemljotres, poplave, ratna zbivanja“, istakao je Pajić.

On je rekao da radio nije medijski dinosaurus i da Evropljani, po nedavnim istraživanjima, njegovoj reči najviše veruju.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je svim zaposlenima na Radiju Republike Srpske veliki jubilej i istakao da su bili i ostali važan deo društva u RS.

„Radio je dokazao da je preživeo sve sisteme i društvene lomove i da nadživljava sve ono što bude i prođe“, rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je izrazio uverenje da Radio kao takav predstavlja sastavni dio sistema Republike Srpske i da će kao takav opstati. Podsetio je da je Radio tu da nas obrazuje, obraduje i usmeri i da putokaze.


Izvor: RTRS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala