Moskva: Makedonija je pod stranim uticajem

© AFP 2023 / ALEXANDER NEMENOVPogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova u Moskvi.
Pogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova u Moskvi. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da se politička kriza u Makedoniji pogoršava, kao i da je ta zemlja pod stranim uticajem.
Miting opozicije u Skoplju-za govornicom lider opozicije Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Zaev traži mandat

U saopštenju se ističe da je „očigledan spoljni uticaj na političke snage u Makedoniji“ i da se on „nastavlja pod pseudodemokratskim sloganima“.

„Smatramo da se politička kriza u Makedoniji ozbiljno produbljuje, a postaje očigledno da rani parlamentarni izbori, ’veštački izazvani‘ i održani 11. decembra, nisu doprineli rešavanju situacije“, navodi se u saopštenju.

„Čini se da je stvar u tome što se pod pseudodemokratskim sloganima nastavlja grubi spoljni uticaj na političke snage u Makedoniji. Cilj je očigledan — obračunavanje sa makedonskim političarima koji nisu po volji Zapada, da se ponovo formira vlast uprkos mišljenju koje su građani izrazili na izborima“, navodi se u izveštaju.

Rusko Ministarstvo takođe je izrazilo zabrinutost što se u Makedoniji „na osnovu spolja nametnutih ultimatuma zapravo odlučuje koji će blok ući u sastav vladajuće koalicije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala