Rogozin: Uzrok kvara motora „Protona M“ niske plate

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaPotpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin tokom posete Voronješkoj fabrici letelica
Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin tokom posete Voronješkoj fabrici letelica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin smatra da su problemi koji su pronađeni kod raketnih motora proizvedenih u Voronješkoj fabrici letelica povezani sa slabim nivoom proizvodnje u fabrici i niskim platama radnika.
Ruska raketa Proton M - Sputnik Srbija
„Proton“ uskoro opet leti

„Nivo proizvodnje u Voronješkoj fabrici letelica izuzetno je slab. On je loš, lično sam se u to uverio. Ova fabrika prvo mora ponovo da se opremi. Ako ovi ljudi primaju 12-15 hiljada rubalja mesečno (185-230 evra) morate da očekujete probleme. To i jeste odgovor. Saboteri su oni koji ne daju taj novac ovim ljudima“, istakao je Rogozin.

Rogozin je dodao da je juče potpisao nalog „Roskosmosu“ da „analizira sve kritički važne proizvode sa stanovišta bezbednosti: lansirne letelice, motore, različite komponente, agregate, sisteme kontrole, kao i svemirske brodove koji moraju besprekorno i dugo da rade u orbiti“.

Osim toga, Rogozin je tražio da se pronađu „svi ključni momenti u proizvodnji i ljudstvu koji zaista dolaze u kontakt sa ovom tehnikom“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala