Kontakt-grupa menja dnevni red zbog Donbasa

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaVladina rezidencija u kojoj se održava sastanak Kontakt grupe u Minsku
Vladina rezidencija u kojoj se održava sastanak Kontakt grupe u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kontakt-grupa za rešavanje situacije u Donbasu promeniće dnevni red sledećeg sastanka u Minsku, a prvo pitanje o kojem će se razmatrati je pogoršanje situacije u okrugu Avdejevka, rekao je za agenciju RIA Novosti izvor upoznat sa pregovorima.
Porušen deo zgrade nakon artiljerijskog napada u Donjecku - Sputnik Srbija
Donbas na granici humanitarne katastrofe

Ranije su ustanici i pripadnici bezbednosnih snaga Ukrajine javili da je pogoršana situacija u Donbasu. Zbog granatiranja je Avdejevka, koja se nalazi pod kontrolom Ukrajine, ostala bez vode, grejanja i struje, a grad je uveo vanredno stanje. U sredu bi u Minsku trebalo da se održi redovan sastanak Kontakt-grupe i njenih tematskih podgrupa.

„U Minsk su već stigli učesnici podgrupe za bezbednost. Sutra će prvo i najvažnije pitanje o kojem će se raspravljati biti pogoršanje situacije u regionu Donjecka u okrugu Avdejevka“, rekao je izvor.

Ista tema će preovladavati na sastanku podgrupe za humanitarna pitanja.

„Humanitarna podgrupa takođe će početi rad razmatranjem situacije u Avdejevki i Donjecku, gde su zbog napada isključeni važni sistemi za funkcionisanje grada“, rekao je izvor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala