Tuča u srebreničkoj SDA

© AP Photo / Amel EmrićSrebrenički imam Idriz Halilović
Srebrenički imam Idriz Halilović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povereništvo Stranke demokratske akcije (SDA) za Srebrenicu trebalo je danas u ovom gradu da održi prvi sastanak, ali je grupa Srebreničana upala u Islamski centar gde se sastanak održavao i naredila predsedniku Povereništva i zameniku predsednika SDA Adilu Osmanoviću da izađe.

Edin Ramić, ministar za izbeglice i raseljene osobe FBiH, potvrdio je za portal „Kliks“ da je grupa osoba, koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu, upala u prostorije Islamskog centra i zatražila od Osmanovića da ih napusti.

Član predstavništva BiH Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
I Hrvatima dosta Bakirovog antisrpstva

Sadik Ahmetović, zastupnik partije Bakira Izetbegovića u Parlamentu BiH i član Povereništva, kaže da je na početku sastanka Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovek srebreničke SDA, koji je smenjen uvođenjem Povereništva čiji je i sam član.

„Nakon toga ušla je grupa ljudi koji su Adila bukvalno izneli iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opšti metež u kojem je pretučen mladić koji se tu slučajno zatekao“, kazao je Ahmetović, dodavši da niko od članova Povereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

Banjalučki mediji su javili, pozivajući se očevice, da je Ahmetović pretučen uoči sastanka Povereništva SDA za Srebrenicu i da je, osim njega, u masovnoj tuči više lica povređeno.

Nakon ovog incidenta sastanak je prekinut. Osmanović je „Nezavisnim novinama“ kazao da nije došlo do tuče u Srebrenici kako su objavili pojedini federalni mediji.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je „Nezavisnim“ da je na sastanku u Bratuncu i da ne zna šta se događa u Srebrenici.

„Ako je to što kažete tačno, onda je to skandal“, rekao je Grujičić i dodao da će više informacija imati kada se vrati u Srebrenicu.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala