Stejt department upozorava na lažne policajce u Srbiji

© Sputnik / Kiril Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada SAD u Beogradu upozorila je svoje građane u Srbiji da se paze pojedinaca koji se, kako je saopšteno danas, predstavljaju kao policajci kako bi im ušli u domove zbog, kako navodi, kriminalnih aktivnosti.

Kako se navodi u saopštenju Odeljenja za diplomatsku bezbednost američkog Stejt departmenta, američkim građanima se savetuje da budu na oprezu u slučaju nenajavljenih poseta policije njihovim domovima, i da prijave lokalnoj policiji sumnjive aktivnosti.

Saopštenje je, kako se navodi, objavljeno u svetlu „nedavnih incidenata u kojima su se pojedinci predstavljali kao policajci kako bi ušli u privatne domove radi kriminalnih aktivnosti“.

U Beogradu, kako se precizira, dva muškarca u policijskim uniformama sa fluoroscentnim oznakama pokušala su da uđu u zgradu tražeći preko interfona da uđu.

„Muškarci nisu pokazali nikakve legitimacije i posle su napustili mesto. Prošle nedelje, dve osobe su uhapšene za više od deset upada u kuće na Vračaru, Paliluli i Zvezdari. Policija je takođe uhapsila troje osumnjičenih za korišćenje policijskih isprava kako bi ušli u domove u Barajevu“, navodi se u upozorenju.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala