Izetbegovićeva žena ismejala novinarku zbog ekavice

Pratite nas
Sebija Izetbegović, direktorka KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH, napravila je danas skandal, kada je podrugljivim tonom počela da priča na ekavici, a nakon što joj je novinarka „Al Džazire“ Nataša Kovačev postavila pitanje o broju odlazaka lekara iz te zdravstvene institucije, prenela je agencija „Patrija“.

Agencija napominje da je novinarka Kovačev rođena u Srbiji i da govori ekavicom.

„Hoćete da vam kažem pojedinačno koliko lekara je otišlo?“, zapitala je Izetbegović.

Na tu očitu ironiju direktorke Izetbegović reagovao je novinar Avdo Avdić, koji je takvo ponašanje Izetbegovićeve nazvao fašističkim, nakon čega mu je zaprećeno da će „ukoliko se ne smiri“, biti udaljen sa konferencije za novinare.

Današnja pres-konferencija je organizovana kako bi doktorka Izetbegović iznela rezultate rada KCUS-a u 2016. godini, ali i, kako je kazala, podatke o zatečenom stanju kada je ona došla na mesto generalne direktorke te zdravstvene ustanove.

Inače, za pojedine novinare Izetbegovićeva je konstatovala „da nisu normalni“, a što se jasno čulo u direktnom prenosu i na snimcima, piše „Patrija“, koja očekuje reakciju Udruženja BH novinara na takvo ponašanje direktorke Izetbegović.

Izetbegovićeva je tokom svog 50-minutnog izlaganja pričala o svojim istraživanjima i stanju u KCUS-u. Sve vreme upotrebljavala je zamenicu: „Mi“, ali nije želela da pojasni ko je činio tim koji je pravio skoro pa policijske istrage.

Takođe, Izetbegovićeva je na vrlo neprimeren način novinarki „Patrije“ poručila: „Ako se sa vama mogu izboriti, mogu sa svime“.

Pitanje novinarke bilo je na koji način misli da nadoknadi znanje lekara koji su otišli sa KCUS-a, zašto deca čekaju na operaciju, zašto je klinička apoteka prazna… Izetbegovićeva, međutim, nije dala precizne odgovore.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala