Šta to beše „umerena opozicija“

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteTulsi Gabard
Tulsi Gabard - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članica Donjeg doma američkog Kongresa Tulsi Gabard u intervjuu Si-En-Enu pričala je o svom putovanja u Siriju tokom kojeg se sastala sa predsednikom te zemlje Bašarom el Asadom.
Sirijski pregovori u Astani, Kazahstan, 23. januara - Sputnik Srbija
Astana će pomoći Ženevskom procesu

„Šta god vi mislili o predsedniku Asadu, činjenica je da je on predsednik Sirije. Da bi se zaključio bilo kakav sporazum, potrebno je voditi dijalog sa njim. Sirijci moraju sami da odrede svoju sudbinu i šta će biti sa njihovom Vladom i njihovom budućnošću. Moje putovanje u Siriju je jasno pokazalo: naš kontraproduktivni rat za smenu režima nije u interesu Amerike niti, naravno, u interesu sirijskog naroda“, dodala je ona.

Gabardova je provela četiri dana u Siriji, na šta je navelo „stradanje sirijskog naroda“. Posetu je odobrio Komitet za etiku Kongresa, dok je njen put platila nevladina arapsko-američka organizacija.

Kongresmenka je ispričala da je za vreme putovanja mnogo razgovarala sa ljudima koji su je ubedili da u Siriji ne postoji pojam „umerena opozicija“. Sirijci razumeju da će, ako Asad bude oboren, Al Kaida i druge slične grupe koje ubijaju hrišćane i one koji odbijaju da ih podržavaju, dobiti kontrolu nad čitavom Sirijom“, rekla je Gabardova.

„Vraćam se u Vašington da sa još većom odlučnošću stavim tačku na naš nezakoniti rat, čiji cilj je obaranje sirijske Vlade. Pozivam Kongres i novu administraciju da se odazovu na molbu lokalnog stanovništva i podrže akt kojim se zabranjuje pomaganje teroristima“, rekla je kongresmenka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala