Prijem još 500 profesionalnih vojnika

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijePripadnici Vojske Srbije po povratku iz Centralnoafričke Republike
Pripadnici Vojske Srbije po povratku iz Centralnoafričke Republike - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Zoran Đorđević, nakon konsultacija sa predsednikom Vlade, pokrenuo je proceduru za prijem još 500 profesionalnih vojnika, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, te su potencijalni kandidati svi državljani Republike Srbije koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

To će biti prilika za zaposlenje i novim generacijama mladića i devojaka na šestomesečnom dobrovoljnom služenju vojnog roka, navodi se u saopštenju.

Pripreme za takmičenja na Međunarodnim vojnim igrama - Sputnik Srbija
Srpska vojska ovladava ruskom tehnikom (foto)

Novina je da će u narednom periodu, nakon isteka ugovora ili odliva kadra po bilo kom osnovu, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije odmah zapošljavati nove profesionalne vojnike po ubrzanoj proceduri.

Podnošenje prijava, kao i početna selekcija za zainteresovane kandidate, biće organizovani u kasarnama čije lokacije i tačan termin prijave će biti naknadno objavljeni.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina života.

Kako se podseća, krajem oktobra već je pokrenuta inicijativa za prijem 300 profesionalnih vojnika iz redova onih koji su dobrovoljno odslužili vojni rok, od kojih je više od 200 već u stroju Vojske Srbije.

Od decembra prošle godine uspostavljen je i novi način dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem koji traje šest meseci.

Cilj je da se dodatnom obukom vojnika unaprede operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, da se rasterete profesionalni vojnici koji će se više baviti usavršavanjem stečenih znanja i veština, kao i da se osnaži rezervni sastav.

Jedan od benefita predviđenih za vojnike jesu veće novčane naknade u poslednja tri meseca služenja vojnog roka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala