Jeste radila, nije radila: Istraga o ženi predsedničkog kandidata

© REUTERS / Philippe WojazerFransoa Fijon
Fransoa Fijon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francusko tužilaštvo otvorilo je istragu o navodima da je supruga kandidata konzervativaca za predsednika Francuske Fransoa Fijona radila kao njegova pomoćnica dok je on bio poslanik, objavio je danas list „Parizijen“, ne navodeći izvor, preneo je Rojters.

Fijon je ranije danas priznao da je njegova supruga radila za njega dok je bio poslanik, ali je demantovao medijske navode da je dobijala platu za fiktivno zaposlenje, prenosi Rojters.

Satirični nedeljnik „Okovani patak“ objavio da je Penelope Fijon dobila platu od oko 500.000 evra za osam godina rada kao pomoćnica svog muža, dok je on bio poslanik u Parlamentu, a kasnije i kod čoveka koji ga je zamenio.

​Kako se navodi, nije nelegalno da francusku parlamentarci zapošljavaju članove porodice u svojim kancelarijama. Ipak, taj veoma popularni satirični nedeljnik, koji se već decenijama bavi skandalima u visokim krugovima, objavio je da nije našao gotovo nijedan dokaz da je Penelope Fijon išta radila.

Fijonov portparol je potvrdio da je Penelope bila zaposlena kod svog muža, kao i da je kratko radila za prestižni kulturni časopis, dok je jedan od Fijonovih službenika kazao da je ona uvek „radila u senci, jer nije u njenom stilu da se ističe“.

Fijon, koji je bio član nekoliko vlada i premijer za vreme mandata predsednika Nikole Sarkozija, uživa reputaciju džentlmena i porodičnog čoveka.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala