Tramp potpisao ukaz o izgradnji zida sa Meksikom

© AP Photo / Evan VucciPredsednik SAD Donald Tramp potpisuje ukaze u Ovalnoj sobi Bele kuće u Vašingtonu
Predsednik SAD Donald Tramp potpisuje ukaze u Ovalnoj sobi Bele kuće u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas ukaz o izgradnji zida na granici sa Meksikom koji će biti dugačak 3.200 kilometara i ukaz o izvršenju racija u gradovima koji štite ilegalne migrante.

U gradovima poput San Franciska lokalni zvaničnici, najčešće demokrate, odbijaju da sarađuju sa saveznim službenicima u akcijama protiv ilegalnih migranata.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp najavio početak izgradnje zida na granici sa Meksikom

Ranije je portparol Bele kuće Šon Spajser izjavio da će ukazi uključivati mere kao što su izgradnja „fizičke barijere“ na granici, masovno proterivanje ilegalnih imigranata sa kriminalnim dosijeima i prekid državnog finansiranja gradova koji odbijaju da izruče imigrante saveznim organima. 

Očekuje se da Tramp preduzme korake kojima bi se ograničile legalne migracije, uključujući izvršne naredbe koje redukuju broj izbeglica i blokiraju izdavanje viza ljudima iz nekoliko muslimanskih bliskoistočnih zemalja i sa severa Afrike, prenosi agencija „Rojters“.

Kako se navodi, među tim zemljama su Sirija, Sudan, Somalija, Iran, Irak, Libija i Jemen.

Tramp je ranije danas u intervjuu za „Ej-Bi-Si njuz“ najavio da će izgradnja zida početi narednih meseci, a da je planiranje njegove izgradnje u toku.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala