Rusija dobila još jednog milijardera

© Foto : PixabayDolari
Dolari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka informativna agencija „Blumberg“ otkrila je u Rusiji novog dolarskog milijardera. To je vlasnik kompanije „Norebo holding“ koja se bavi ribolovom na severu Rusije, navodi se u saopštenju agencije.
Juan - Sputnik Srbija
Evropski milijarderi najbogatiji, azijski najmlađi

Prema ocenama „Blumberg bilioners indeksa“, bogatstvo novog milijardera Vitalija Orlova iznosi milijardu dolara. Ime Orlova se ne nalazi na listi najbogatijih ruskih biznismena u izdanju „Forbsa“.

Agencija navodi da je biznisu Orlova pomogla zabrana uvoza inostranih proizvoda u Rusiju, koja ja uvedena kao odgovor na antiruske sankcije zapadnih zemalja. Ograničenja su dovela do porasta unutrašnje potražnje za konzerviranom ribom. Pritom, izvoz ribe je ostao isti. Agencija piše da „Norebo holding“ 60 odsto svoje dobiti ostvaruje od prodaje u inostranstvu.

U februaru 2016. godine u intervjuu „Komersantu“ Orlov je rekao da poseduje 67 odsto akcija „Norebo holdinga“. Ostale akcije pripadaju njegovom partneru Magnesu Rotu. U junu su mediji saopštili da je Orlov kupio 33 odsto akcije kompanije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala