Povlačenje američke vojske iz Avganistana će destabilizovati zemlju

Pratite nas
Moguća odluka administracije predsednika SAD Donalda Trampa o povlačenju vojnih kontingenta iz Avganistana dovešće do destabilizacije situacije u toj zemlji, saopštili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.
Američki vojnici u Avganistanu - Sputnik Srbija
Otvoreno pismo talibana Trampu

„Koliko mi je poznato, Tramp za sada ne namerava nikoga da povuče, što je logično, jer ako u današnjoj situaciji on donese odluku o povlačenju kontingenta, to će sigurno sve srušiti. Mi smo to više puta govorili“, rekao je specijalni predstavnik predsednika Rusije za Avganistan Zamir Kabulov.

On je saopštio da Moskva za sada nije razgovarala sa Vašingtonom o Avganistanu.

Prema rečima Kabulova, Tramp je nasledio katastrofalan položaj od prethodne administracije i to je njegova najveća glavobolja.

„Toliko mnogo novca SAD su potrošile u Avganistanu da to kod Trampa sigurno izaziva mnogo pitanja za ljude koji su vodili takvu politiku“, rekao je Kabulov.

Vojna misija SAD u Avganistanu trajala je više od 10 godina i postala je najduža misija u američkoj istoriji. Američke snage su ušle u Avganistan 7. oktobra 2001. godine kao odgovor na terorističke napade od 11. septembra u Njujorku i Vašingtonu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala