Rusija od SAD prvi put dobila koordinate položaja DAEŠ-a

© Ministarstvo odbrane RF / Uđi u bazu fotografijaBrifing Miniatsrstva odbrane Rusije
Brifing Miniatsrstva odbrane Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je od SAD dobila koordinate pozicija terorističke organizacije DAEŠ u blizini grada Baba u sirijskoj provinciji Alep, nakon čega je ruska avijacija u saradnji sa međunarodnom koalicijom predvođenom SAD izvršila vazdušne napade, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U bombardovanju su pored dva ruska aviona učestvovali i dva aviona međunarodne koalicije, a gađani su objekti koji pripadaju teroristima.

Agencija AP navodi da ukoliko ovu tvrdnju potvrdi zvanični Vašington, ova misija predstavljaće prvu koordinisanu akciju Rusija i koalicije na čelu sa SAD protiv DAEŠ-a.

Ruski bombarderi Su-24 - Sputnik Srbija
Ruski bombarderi bombardovali Dejr el Zor

Ministarstvo je navelo da je tom prilikom uništeno nekoliko skladišta municije i vojne tehnike, kao i depoa sa gorivom, a ocenjeno je da je saradnja sa međunarodnom koalicijom dala izuzetno efikasne rezultate.

Istovremeno, Rusija je u saradnji sa Turskom u dva navrata realizovala zajedničku operaciju bombardovanja terorista, takođe u blizini Baba. U prvoj turi, 18. januara, uništeno je 36 ciljeva terorista, dok su u jučerašnjoj operaciji uništena dodatna 22 objekta. Ukupno je učestvovalo po 12 aviona ruske i turske avijacije.

Prethodno je saopšteno da je ruska avijacija bombardovala i položaje DAEŠ-a u provinciji Dejr el Zor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala