I Priština u Briselu na najvišem nivou

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIHašim Tači i Isa Mustafa
Hašim Tači i Isa Mustafa - Sputnik Srbija
Pratite nas
U nastavku Briselskog dijaloga, koji je zakazan za utorak, Prištinu će predstavljati kosovski predsednik i premijer, Hašim Tači i Isa Mustafa, piše „Gazeta ekspres“.

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku Federika Mogerini sazvala je za utorak novi sastanak na visokom nivou, podseća prištinski list.

Izvori „Gazete“ navode da će se Tači i Mistafa sastati u Briselu sa predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
U Brisel idemo na najvišem nivou

List prenosi i izjavu Tačijevog savetnika Adrijana Arifaja, koji je međutim rekao da ne može da potvrdi da je Tači pozvan na sastanak u Briselu i dodao da će to proveriti u ponedeljak.

Premijer Vučić je ranije danas izjavio da će u utorak u večernjim časovima nastaviti dijalog sa predstavnicima Prištine u Briselu, i da će na taj sastanak ovog puta ići i predsednik Tomislav Nikolić.

Vučić je dodao da veruje da će prištinska strana u Brisel dovesti svoje najviše predstavnike.

On je, takođe, rekao da veruje da će razgovori biti uspešni i dodao da će Beograd uložiti mnogo truda i rada da bi se obezbedila ekonomski sigurna budućnost za građane u Srbiji.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala