Skot ipak ne ide kući

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAmbasador SAD Kajl Skot
Ambasador SAD Kajl Skot - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ubrzo pošto je postao predsednik Tramp je opozvao sve ambasadore koje je imenovala Obamina administracija, piše „Indipendent“. Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot, međutim, kaže da se ta odluka ne odnosi na njega.
Tramp potpisuje dokument - Sputnik Srbija
Otkriveni planovi nove američke administracije

Kako navodi list, Tramp je zatražio da se svim ambasadorima u zemljama širom sveta koje je imenovao Obama kaže da napuste svoje funkcije do podneva 20. januara i to bez odlaganja.

Njegov tranzicioni tim je saopštio 23. decembra da „neće biti izuzetaka“ za ambasadore koji traže produžetak mandata, što se razlikuje od prakse u vreme drugih predsednika, čak i za ambasadore sa mlađom decom. 

Ta odluka odnosi se na 80 ambasadora postavljenih u zemljama, agencijama ili u specijalnim misijama, navodi britanski list.

Međutim, američki ambasador u Srbiji kaže da je već dobio nalog da radi za novog predsednika kao što je radio i za prethodnog, rekao je Skot Tanjugu.

„Mi smo već dobili nalog da ostanemo na mestu i da radimo za novog predsednika kao što smo radili i za prethodnog“, rekao je Skot.

 

Izvor: Tanjug, B92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala