Maduro: Putin dobija prvu venecuelansku nagradu za mir

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom zajedničke konferencije za medije sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom zajedničke konferencije za medije sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na konferenciji za novinare u sredu predsednik Venecuele Nikolas Maduro potvrdio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin dobio prvu Nagradu za mir i suverenitet „Ugo Čaves“, nazvanu u čast preminulog venecuelanskog lidera.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i nekadašnji predsednik Venecuele Ugo Čaves tokom sastanka u Karakasu - Sputnik Srbija
Putinu nagrada „Ugo Čaves“

Nagrada je nastala u oktobru prošle godine na inicijativu sadašnjeg predsednika, ali neki mediji pogrešno su saopštili da je Putin već osvojio nagradu.

Na redovnoj konferenciji za novinare i obraćanju naciji 18. januara u predsedničkoj palati u Mirafloresu u Karakasu, Maduro je potvrdio da je Putin dobio nagradu nakon odluke komisije.

„Prva nagrada za mir u čast Uga Čavesa dodeljuje se Vladimiru Putinu. O tome me je obavestila komisija za nagradu“, rekao je Maduro.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Venecuele Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Putin i Maduro o naftnom tržištu i strateškoj saradnji

„Verujem da je Putin veliki lider u borbi za mir“, istakao je venecuelanski predsednik i dodao da je tokom deset sastanaka koje je imao sa ruskim liderom „uvek nešto naučio“.

Nagrada za mir i suverenitet „Ugo Čaves“ ima za cilj da prepozna „svetske i nacionalne ličnosti koje su se istakle u borbi za mir, suverenitet i nezavisnost naroda“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala