Severna Koreja se priprema da testira nove rakete?

© Sputnik / Iliya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaKamion prevozi model bespilotne letelice na vojnoj paradi u čast 100. rođendana osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga u Pjongjangu
Kamion prevozi model bespilotne letelice na vojnoj paradi u čast 100. rođendana osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga u Pjongjangu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja se priprema da testira nove rakete, objavila je danas agencija „Jonhap“, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Južne Koreje.
Severna Koreja - Sputnik Srbija
Severna Koreja: Neka se Obama bavi svojim koferima

Agencija AFP podseća da je u novogodišnjem govoru predsednik Severne Koreje Kim Džong Un izjavio da je Pjongjang u poslednjoj fazi razvoja interkontinentalnih balističkih raketa.

„Jonhap“ navodi da su u pitanju dve rakete za koje se veruje da su opremljene novim motorima koje je Severna Koreja testirala u aprilu prošle godine.

Agencija Južne Koreje ocenjuje da je Pjongjang namerno pustio da ova informacija procuri u javnost kako bi uputio „stratešku poruku“ novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu, koji će sutra položiti zakletvu kao 45. predsednik SAD.

Portparol Generalštaba Južne Koreje je napomenuo da izveštaj agencije „Jonhap“ nije potvrđen.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala