Srušila se zgrada konjičkog kluba u Novosibirskoj oblasti

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaSvečana predaja tehnike kazanjskim vatrogascima Ministarstva za vanredne situacije u Tatarstanu
Svečana predaja tehnike kazanjskim vatrogascima Ministarstva za vanredne situacije u Tatarstanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U gradu Berdsku u Novosibirskoj oblasti delimično se srušilo zdanje konjičkog kluba, saopštila je pres-služba sibirskog regionalnog centra Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

Četiri osobe uspele su same da izađu ispod ruševina konjičkog kluba, a spasioci su izvukli još tri osobe u teškom stanju, izjavio je portparol regionalne uprave Ministarstva za vanredne situacije Pavel Vinakov.

„Ukupno se u zgradi nalazilo sedam osoba, od kojih su se četiri same spasile, a još tri su evakuisane u teškom stanju. Trenutno se uklanjaju ostaci ruševine“, rekao je Vinakov.     

Na mesto nesreće poslate su spasilačke ekipe.

Prema preliminarnim podacima, oblast rušenja iznosila je oko 500 kvadratnih metara, izjavio je za RIA Novosti izvor u hitnim službama regiona.

U regionalnoj i okružnoj upravi Ministarstva za vanredne situacije formirani su operativni štabovi, a na uklanjanje ruševina već je poslato više od 40 ljudi i 15 jedinica tehnike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala