Vučić o sankcijama Dodiku: Imam informaciju od Amerikanaca

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik R. Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik R. Srpske Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, upitan o vesti da su SAD uvele sankcije predsedniku RS, rekao je da je od Amerikanaca dobio potvrdu da će se to dogoditi.

„Od Amerikanaca sam dobio informaciju da će tako nešto da se dogodi, ali nisam dobio informaciju o sadržaju i o tome kakve će sve sankcije protiv predsednika Republike Srpske uvesti“, rekao je Vučić za RTS i dodao: „Ne znam da li sam to smeo da kažem“.

Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodika će sa crne liste „skinuti“ Tramp

Na pitanje da li će se Srbija pridružiti sankcijama, premijer je odgovorio:

„Vlada kao kolegijalni organ odlučuje, lično ne znam kako da vam odgovorim, da kažemo da zamrzavamo imovinu predsednik RS i da mu branimo da dođe u Beograd…. Ne ide, to se neće dogoditi…“

Ranije danas „Blic“ je objavio da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Sankcije protiv Milorada Dodika podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji te države, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama, naveo je list.

„Ne znam da li je informacija da sam stavljen na američku crnu listu tačna, jer nijedan zvanični dokument još nisam dobio, ali očekujem tako nešto“, rekao je Dodik za „Večernje novosti“ u reakciji na saznanje „Blica“. 

 

Izvor: B92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala