Šef CIA: Tramp prešao sve granice

Pratite nas
Skandal između novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa i odlazećeg šefa CIA Džona Brenana dobija na snazi. Komentarišući za list „Volstrit džurnal“ optužbe na svoj račun i na rad obaveštajne službe u celini, Brenan je izjavio da je Tramp prešao sve granice.

Brenan je dodao da je poređenje rada CIA sa zločinima nacističke Nemačke nepoštovanje prema onim obaveštajcima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu i „čija imena su ovekovečena na zidu sećanja“.

Pre toga Tramp je na Tviteru postavio pitanje da li je Brenan čovek koji je predao kompromitujuće informacije o njemu.

„Odlazeći šef CIA Džon Brenan se ljuti na izabranog predsednika Trampa zbog pretnje od strane Rusije… Zar on nije bio čovek koji je predavao informacije ’Fejk njuzu‘?“, napisao je Tramp, aludirajući na Si-En-En.

Skandal je pokrenulo objavljivanje anonimnog dokumenta u medijima da neki „ruski agenti“ navodno poseduju kompromitujuće informacije o Trampu.

Budući predsednik je izjavio da curenje i falsifikovanje informacija o njemu dolazi od specijalnih službi i njihovih bivših pripadnika. Tramp je rekao da je objavljivanje takvih informacija sramota za obaveštajne agencije, „nešto slično je mogla da radi i radila je nacistička Nemačka“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala