Trampov tim „izbacuje“ novinare iz Bele kuće

© Foto : PixabayBela kuća, rezidencija predsednika Sjedinjenih Američkih Država
Bela kuća, rezidencija predsednika Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
Pratite nas
Administracija novoizabranog predsednika ozbiljno razmatra premeštanje centra za odnose sa javnošću iz Bele kuće u neko drugo zdanje, navodi časopis „Eskvajer“ pozivajući se na visoke zvaničnike iz Trampovog tima.

Eskvajer“ navodi da su tri visoka zvaničnika Trampovog prelaznog tima saopštila da se ozbiljno razmišlja o premeštanju. Centar za odnose  sa javnošću bi mogao da bude premešten u Konferencijski centar Bele kuće, koji je smešten u blizini Trga Lafajet, ili u staru izvršnu poslovnu zgradu koja se nalazi blizu Bele kuće.

Kapitol, Amerika - Sputnik Srbija
Očekuje se 350.000 demonstranata na Trampovoj inauguraciji

Trampov portparol Šon Spajser potvrdio je da se ova tema razmatrala, ali da još uvek nije doneta odluka.

„Bilo je veoma mnogo interesovanja za ’pokrivanje‘ predsednika Donalda Trampa. Pitanje je da li je prostorija koja ima četrdeset devet mesta adekvatna? Kada smo pre neki dan imali konferenciju za štampu, dobili smo hiljade zahteva, a ograničili smo ih na 400. Da li može da se omogući da učestvuje eventualno veći broj predstavnika medija? To je ono o čemu smo razgovarali“, izjavio je Spajser za ovaj časopis.

Još jedan viši zvaničnik, kojeg je citirao „Eskvajer“, izjavio je da je ideja o preseljenju izazvana neprijateljskim stavom medija prema Trampu, jer su mediji delovali kao opoziciona partija, a ne kao neutralni posmatrač, što treba da budu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala