Srbija nema razloga za optimizam u slučaju Haradinaja

© AFP 2023 / Sebastien Bozon Pristalice UČK ispred suda u Francuskoj
Pristalice UČK ispred suda u Francuskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da Srbija nema previše razloga da bude optimistična da će Francuska izručiti Ramuša Haradinaja.

„Plašim se, imajući u vidu dosadašnje iskustvo i praksu koja se pokazala u sličnim situacijama, da nemamo previše razloga da budemo optimistični da će odluka francuskog suda biti pozitivna“, rekao je Ljajić.

Zgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija
SAD: Pitanje hapšenja Haradinaja rešiti kroz institucije

On je dodao da „sudeći po onome kako se ovaj proces odvija samo u poslednjih nekoliko dana“, da je u slučaju Haradinaja argument politike jači i važniji od politike prava.

„Čuli smo argumente koji svakodnevno stižu iz Prištine, argumente odbrane samog Haradinaja, nigde tu nema priče o žrtvama, nigde nema priče o zločinima, nema priče o porodicama, ima samo čiste politike“, precizirao je Ljajić.

On je izrazio nadu da će se francuski sud bar malo rukovoditi pravnim argumentima, „jer su ljudi ubijeni, postoje konkretni svedoci koji o tome govore“.

„Mi ne želimo politizaciju ovog slučaja, želimo samo konačan sudski epilog onoga što se dešavalo“, zaključio je Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala