Amfilohije: Crnogorsko priznanje Kosova strašna izdaja Crne Gore

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaMitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je to što je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova najveća i strašna izdaja Crne Gore.

Tokom služenja molebana na Srpsku novu godinu u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, Amfilohije je kazao i da Crnu Goru drži „šačica kulaka koji su je opljačkali i obogatili se preko noći“.

Mitropolit Amfilohije: Rušenje crkvice na Lovćenu je početak propasti Crne Gore

„Danas u Crnoj Gori imamo šačicu kulaka, bogataša koji su je opljačkali i koji su se obogatili preko noći opljačkavši i otevši ono što nije njihovo. Njihovi oci su ubijali buržoaziju, a oni su sada nova buržoazija. Grade novu budućnost na otimanju, bratoubistvu“, rekao je Amfilohije.

On je uporedio novi svetski poredak sa krstaškim ratovima, inkvizicijom, Napoleonom, fašizmom, nacizmom, komunizmom.

„Ono što su radili krstaški ratovi, inkvizicija, Napoleon, fašizam, nacizam i komunizam, to je ono što sada ovaj novi globalni poredak radi. Istim putevima, istim metodama, novim pravilima, bombardovanjima Srbije i Crne Gore, otimanjem Kosova i Metohije“, naveo je Amfilohije.

On je ocenio i da južnoslovenski komunizam, kao jedna velika ideja, nije uspeo, jer se temeljio na ubistvu Boga u ljudima.

„Zato je sve što su stvarali njeni sinovi oteto, opljačkano je“, kazao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, dodajući da je to je slučaj sa svim južnoslovenskim narodima, pa i sa Crnom Gorom.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala