Zaharova: Nemački mediji stvaraju „informacionu vrtešku“

© Sputnik / Kiril Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da pokušaji nemačkih medija da se vrate na „slučaj devojčice Lize“ koja živi u Nemačkoj, predstavljaju „informacionu vrtešku“.

Zaharova smatra da je ponovno pojavljivanje ove priče u nemačkim medijima slično slučaju sa „dosijeom Tramp“ koji su propagirale američka televizija Si-En-En i medijska kompanija „Bazfid“.

„Zatim će zvanični Berlin da kaže kako se Moskva meša u izbore. To se zove ’informaciona vrteška‘“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ona je skrenula pažnju na saopštenje na društvenim mrežama atašea za štampu Ambasade Rusije u Nemačkoj Denisa Mikerina, koji je istakao „novi talas informacione aktivnosti oko ’slučaja Liza‘“ u nemačkim medijima.

Početkom 2016. godine nemačko tužilaštvo otvorilo je istragu o ekipi „Prvog kanala“ zbog priče o 13-godišnjoj Ruskinji Lizi, čija je porodica saopštila da su je napastvovali migranti. Istovremeno su nemački mediji tvrdili da je devojčica navodno izmislila ovu priču.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala