Tramp: Obaveštajci priznali da je kompromitujući materijal lažan

© AP Photo / Seth WenigDonald Tramp na konferenciji 11. januar 2017. godine
Donald Tramp na konferenciji 11. januar 2017. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke obaveštajne službe priznale su da je kompromitujući materijal koji su ranije objavili mediji prevara, napisao je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp na svom nalogu na Tviteru.

„Obaveštajne službe sada priznaju da je dosije Tramp ’potpuna prevara‘“, napisao je Tramp.

​On, međutim, nije precizirao koji su to zvaničnici obaveštajnih službi koji imaju ovo mišljenje.

Portal „Bazfid“ ranije je objavio anonimni dokument u kojem se navodi da neki „ruski agenti“ navodno imaju kompromitujući materijal o Trampu. Istovremeno je precizirano da je izveštaj sastavio „čovek koji se predstavio kao bivši agent britanske obaveštajne službe“.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Mekejn dobio „kompromitujući materijal“ o Trampu i predao ga FBI

Ime autora anonimnog dokumenta objavljeno je u četvrtak. To je 52-godišnji Kristofer Stil, bivši agent MI6 koji je sada jedan od osnivača londonske kompanije „Orbis biznis intelidžens“ koja je specijalizovana za istragu i bezbednost.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su izveštaji da Moskva navodno poseduje „kompromitujuće informacije“ o Trampu „patka, apsolutna izmišljotina i apsolutna besmislica“.

On je naglasio da Kremlj nema kompromitujući materijal o novoizabranom predsedniku SAD. Peskov je dodao da ova „informacija nije tačna“ i da je „apsolutna izmišljotina“. To je „očigledan pokušaj da se naudi“ odnosima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala