Pomoć srpskim radnicima u Rusiji

© Tanjug / MINISTARSTVO ZA RADAleksandar Vulin u Rusiji
Aleksandar Vulin u Rusiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstva rada Ruske Federacije i Srbije priveli su kraju rad na sporazumu o penzionom i socijalnom osiguranju, koji će značajno pomoći svim našim radnicima koji su radili i rade u Rusiji.

Kako je saopšteno nakon sastanka ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina sa ruskim kolegom Maksimom Topilinom sve će biti usaglašeno i završeno za dva do tri meseca.

Voz Sapsan - Sputnik Srbija
Srpski železničari studiraće u Rusiji

Ministar, koji boravi u Moskvi, naglasio je da se taj sporazum odnosi i na one koji će tek raditi u toj zemlji, kao i na državljane Ruske Federacije koji su svojim radom stekli bilo kakav penzioni osnov na teritoriji Srbije.

„Sporazum je veoma važan za Srbiju, koji govori i koliko su naši odnosi dobri i koliko svi zajedno vodimo računa o svim ljudima koji su naši državljani i koji rade u Ruskoj Federaciji ili Srbiji“, rekao je Vulin.

Ministar je dodao da je sa ruskim kolegom razgovarao i o još jednom važnom sporazumu — o privremenom zapošljavanju, kako ga ubrzati i što pre doći do njega — i ocenio da je to takođe veoma značajan sporazum.

„Taj sporazum bio bi od velikog značaja, posebno za Srbiju, jer bi omogućio da naši radnici mnogo brže, jeftinije, efikasnije dobijaju odgovarajuće radne dozvole i to bi sigurno olakšalo našim preduzećima da zapošljavaju veći broj Srba, kada rade na prostoru RF“, podvukao je ministar.

On je ocenio da su odnosi između vlada Srbije i Rusije na visokom nivou i da je njegova poseta Moskvi samo još jedan od dokaza da se odnosi dve zemlje razvijaju u izuzetno dobrom pravcu.

Ministar rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksim Topilin istakao je da među potpisnicima nema nikakvih spornih pitanja, da je sve gotovo već rešeno, te da postoje neke manje stvari, ali da bi to moglo da se završi kroz dva ili tri meseca.

Sastanku dvojice ministara prisustvovao je i ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Slavenko Terzić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala