Moskva: Nadamo se da će se Putin i Tramp slagati

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je sigurna da u odnosima Rusije i SAD treba da bude mnogo više poštovanja i nada se dijalogu sa novoizabranim predsednikom Sjedinjenih država Donaldom Trampom, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Donald Tramp na konferenciji 11. januar 2017. godine - Sputnik Srbija
Tramp: Ako Putin simpatiše Trampa to se naziva prednost

„Predsednik Putin svojim akcijama i svojim izjavama jasno i nedvosmisleno pokazuje poštovanje prema našim partnerima. Međutim, to poštovanje može biti samo uzajamno i ne može biti jednostrano. Zato, naravno, uzajamnog poštovanja u rusko-američkim odnosima, sa naše tačke gledišta, treba da bude mnogo više“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara o mogućim perspektivama odnosa Moskve i Vašingtona.

Po njegovim rečima, Rusija se nada da će se lideri dveju zemalja slagati. U krajnjoj meri, gospodin Tramp govori o spremnosti da vodi dijalog. To ne znači da je spreman da se dogovori o svemu, teško da je to moguće i to Moskva i ne očekuje. Međutim, „voditi dijalog je nešto čemu se možemo nadati i što će nam pomoći da se nađe izlaz iz mnogih složenih situacija“, zaključio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala