Bivši pripadnik MI-6 — tvorac „kompromitujućeg dosijea“ o Trampu

© REUTERS / Shannon StapletonDonald Tramp na konferenciji 11. januar 2017. godine
Donald Tramp na konferenciji 11. januar 2017. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izveštaj o navodnom kompromitujućem dosijeu o novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, koji navodno ima Rusija, pripremio je bivši saradnik britanske obaveštajne službe MI-6 Kristofer Dejvid Stil, prenosi televizija En-Bi-Si.
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Rusija nema kompromitujuće informacije o Trampu

Sada je on jedan od direktora privatne kompanije „Orbis biznis intelidžens“, koja se bavi obezbeđenjem. Izveštaj, prema podacima televizije, pripremio je po narudžbini „protivnika Trampa u Republikanskom partiji, a zatim su ga mediji preprodali demokratama“.

Kako navodi En-Bi-Si, objavljivanje kratke verzije izveštaja Si-En-Ena, kao i njegova puna verzija od 35 stranica na „Bazfidu“ izazvala je negativnu reakciju Trampa i njegovog tima, koji su nazvali ove podatke „od početka i do kraja falsifikovanim“.

„Smatram da je sramota za obaveštajnu službu da objavljuje informacije koje su izmišljene“, izjavio je Tramp na svojoj prvoj pres-konferenciji.

On je dodao: „Tako nešto bi mogla da uradi, i radila je, Nemačka“.

Juče je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov odlučno odbacio optužbe da se Rusija bavi prikupljanjem kompromitujućeg materijala o Donaldu Trampu, kao i o Hilari Klinton, nazvavši ova saopštenja „apsolutnom izmišljotinom“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala