Tramp: Ako Putin simpatiše Trampa to se naziva prednost

© REUTERS / Lucas JacksonDonald Tramp na konferenciji 11. januar 2017. godine
Donald Tramp na konferenciji 11. januar 2017. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se nada da će naći opšti jezik sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i zajedno sa Moskvom se boriti protiv terorističke grupe DAEŠ.

„Rusija može da nam pomogne da se borimo sa DAEŠ-om“, rekao je on na prvoj zvaničnoj konferenciji za medije nakon pobede na predsedničkim izborima u Njujorku.

„Ako Putin simpatiše Trampa to se naziva prednost“, dodao je on. Istovremeno, on je rekao da on, takođe, može da bude čvrst sa Rusijom. „Ko veruje da bi Klintonova bila čvršća sa Putinom nego Tramp?“, rekao je novoizabrani predsednik SAD.

„Ne znam da li ću se slagati sa Putinom, ali se nadam da hoću“, zaključio je Tramp, koji će 20. januara stupiti na dužnost predsednika SAD.

On je na današnjoj konferenciji za medije, u prisustvu oko 250 novinara u predvorju njegove kule, gnevno osudio objavljivanje navoda da je u Rusiji „uhvaćen u kompromitujućoj situaciji“, istakavši da su to sve „laži bolesnih ljudi“.

„Što se tiče hakovanja, mislim da je to bila Rusija, ali takođe mislim da su nas hakovale i druge zemlje“, zaključio je Tramp.

Na pokušaj novinara Si-En-En-a da mu postavi pitanje, Tramp je odbrusio: „Ne, vi ste užasna organizacija i objavljujete lažne vesti“.

On je dodao da će razgovarati samo „sa iskrenim novinarima“.

Na pitanje šta bi Tramp sada rekao Putinu, novoizabrani predsednik je odgovorio da „ne bi trebalo to da radi“, govoreći o navodnom hakovanju. „Rusija će imati mnogo veće poštovanje naše zemlje kada je ja budem vodio nego kada su je vodili drugi ljudi. Videćete“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala