Džinovski plastični slon u Arhangeljsku

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaSlon od plastičnih flaša na pristaništu u Arhangelsku
Slon od plastičnih flaša na pristaništu u Arhangelsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izgradnja ogromnog slona od recikliranih materijala u ruskom gradu Arhangeljsku počela je u septembru. Neverovatni spomenik sada je postavljen u srcu Arhangelska na Crvenom pristaništu, a njegovoj izradi doprineli su svi severnjaci.

Telo životinje je od metalne konstrukcije zavarene u fabrici. Građani su doprineli njegovoj izgradnji donošenjem plastičnih flaša koje su kasnije postale deo tela slona.

​Međutim, uprkos velikom obimu izgradnje, u nekom trenutku ljudi su počeli da sumnjaju da će izgradnja ikada biti završena.

Organizatori podizanja ovog spomenika, međutim, uveravali su da će džinovska zver biti dovršena. Oni su objasnili da je napredak usporen zbog oštre severne klime i nedostatka radnika.

Konačno se za Novu godinu desilo čudo, kada je osam metara visok slon, težak 2,5 tone, koji se sastoji od 4.450 recikliranih flaša — završen. Sada on visok i ponosan stoji u centru grada da bi mu se divili posmatrači.

Svrha izgradnje bila je da se uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Stručnjaci će proceniti tačan broj flaša koje su iskorišćene za izradu slona, a proračuni će biti poslati komisiji Ginisove knjige rekorda.

Neki stanovnici nisu bili previše uzbuđeni zbog recikliranog slona u samom srcu Arhangeljska.

Za te ljude dobra vest je da će slon na kraju biti demontiran, a boce poslate na reciklažu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala