FBI odbijen pristup serverima demokrata

© AFP 2023 / Mandel NganFederalni istražni biro SAD
Federalni istražni biro SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Federalni istražni biro (FBI) zatražio je pristup serverima Nacionalnog komiteta Demokratske partije (DNC) koji su hakovani pre američkih izvora 2016, ali je više puta bio odbijen, izjavio je direktor FBI Džejms Komi Obaveštajnom odboru američkog Senata.
Sajber kriminal - Sputnik Srbija
Tramp: Zašto su toliko sigurni u hakovanje ako nisu pregledali servere

Kada su ga pitali o tome, Komi je rekao da je FBI više puta tražio pristup serverima DNC-a.

Komi je naveo da im nije dozvoljen pristup. „Veoma cenjena privatna kompanija na kraju je dobila pristup i podelila sa nama ono što je otkrila“.

U izveštaju obaveštajne zajednice SAD tvrdi se da je Rusija pokrenula kampanju uticaja 2016. koja je bila usmerena na podrivanje poverenja javnosti u demokratski proces SAD i stvaranje prednosti za novoizabranog predsednika Donalda Trampa.

Nakon objavljivanja izveštaja, DNC je saopštio „Bazfid njuzu“ da nijedna vladina organizacija nije pregledala servere i da FBI nikada nije zatražio pristup. Američki mediji kasnije su javili da je FBI tražio da pregleda servere DNC-a, ali mu je odbijen pristup.

Vikiliks kamion - Sputnik Srbija
Asanž: Cilj Obamine administracije je da se kompromituje Tramp

Rusija je u više navrata negirala američke navode nazivajući ih apsurdnim i karakterišući ih kao pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa otkrivanja korupcije, kao i drugih važnih tema u zemlji.

Nakon što su ga obaveštajne službe informisale o izveštaju obaveštajne zajednice SAD, Tramp je rekao da se nije uticalo na ishod izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala