Putin spreman za jaču saradnju sa Egiptom

© AP Photo / Amr NabilEgipatska policija
Egipatska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu el Sisiju zbog pogibije egipatskih policajaca i vojnika u napadu terorista u Arišu i izrazio spremnost za intenziviranje rada sa Egiptom u borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju pres-službe Kremlja.
Helikopter Ka-52K - Sputnik Srbija
Ruski helikopteri uskoro na egipatskim „mistralima“

„Ruski predsednik Putin izrazio je saučešće predsedniku Arapske Republike Egipat Sisiju u vezi sa pogibijom egipatskih policajaca i vojnika u terorističkom napadu u gradu Ariš“, navodi se u saopštenju.

U telegramu je Putin istakao da „ovaj incident još jednom potvrđuje potrebu za konsolidacijom napora svetske zajednice u borbi protiv međunarodnog terorizma“. Predsednik Rusije potvrdio je spremnost Rusije za dodatno učvršćivanje saradnje sa egipatskim partnerima u borbi protiv ove globalne opasnosti.

Broj poginulih u napadu na policijski punkt u gradu Ariš na severu Sinajskog poluostrva u Egiptu porastao je na devet, saopštila je televizija „Skaj njuz Arabija“ pozivajući se na izvor u policiji. Televizija navodi da je kontrolni punkt prvo napao bombaš-samoubica u automobilu napunjenom eksplozivom, a zatim su njegovi saučesnici otvorili vatru iz raketnih bacača. Od deset poginulih, četvoro je civila, precizirao je izvor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala