Jeremić: Politika ne može da spreči specijalne veze Srbije i Republike Srpske (video)

© Tanjug / Zoran ŽestićPredsednik RS Milorad Dodik i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić na svečanom prijem povodom Dana republike Srpske.
Predsednik RS Milorad Dodik i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić na svečanom prijem povodom Dana republike Srpske. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svečanom prijemu povodom obeležavanja Dana Republike Srpske u zgradi Vlade RS prisustvovao je Vuk Jeremić, bivši predsedavajući Generalne skupštine organizacije UN i bivši šef diplomatije, koji je osnivač Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj.

S obzirom na činjenicu da je tokom svoje karijere u UN imao više inicijativa za jačanje Republike Srpske, Jeremić je za Sputnjik rekao da je 9. januar za njega zaista poseban dan i da mu je velika čast i zadovoljstvo što je u Banjaluci prilikom obeležavanja tog jubileja.

„Specijalne veze Republike Srpske i Srbije predstavljaju jednu od najvažnijih tekovina Dejtonskog sporazuma i jedan od najznačajnijih temelja mira i stabilnosti na Balkanu. Ja sam uveren da ćemo ovaj specijalan dan nastaviti da slavimo i u budućnosti i da će te specijalne veze Srbije i Srpske biti nešto što će trajati bez obzira na političke okolnosti i u Banjaluci i u Beogradu“, rekao je Vuk Jeremić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala