Kamenovan autobus sa raseljenim Srbima u Đakovici

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Autobus u kojem su se nalazili raseljeni Srbi iz Đakovice kamenovan je danas u ovom gradu, povređenih nije bilo, a na autobusu je pričinjena materijalna šteta.

Ovo je izjavio predsednik Udruženja raseljenih Srba iz Đakovice Đokica Stanojević, koji je istakao da su uspeli da i pored protesta Alanaca unesu badnjak u dvorište crkve Uspenja Presvete Bogorodice u ovom gradu.

Tomislav Nikolić na konferenciji za novinare - Sputnik Srbija
Predsedniku Srbije zabranjen ulazak na Kosovo

„Autobus je pogođen sa nekoliko ledenica i posut je crvenom farbom. Oštećeno je jedno bočno staklo. Ipak smo zahvaljujući kosovskoj policiji, koja je bila u pratnji, uspeli da posetimo crkvu u gradu iz kojeg smo proterani 1999. godine“, rekao je Stanojević.

Kako prenose kosovski mediji, Kosovska policija je lišila slobode nekoliko demonstranata koji se protive dolasku i povratku Srba u Đakovicu.

Protest je kao i mnogo puta ranije organizovan u Srpskoj ulici, a među onima koji su protestvovali bile su i pripadnice Udruženja „Majke Đakovice“ koje su izgubile svoje bližnje u poslednjem sukobu na Kosovu.

U autobusu se nalazilo 46 Srba raseljenih iz Đakovice koji od progonstva iz ovog grada žive u centralnoj Srbiji. Nakon posete rodnom gradu oni su obišli i manastir Visoki Dečani.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala