Erdogan: Turska se nije predala

© AP Photo / Press Presidency Press Service via APPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reći da se Turska predala pred terorizmom znači biti na strani terorista i terorističkih organizacija, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

U prvom javnom obraćanju od napada na noćni klub u Istanbulu u novogodišnjoj noći kada je ubijeno 39 ljudi, Erdogan je rekao da uprkos „tužnom početku 2017. godine“, Turska ostaje snažno posvećena svojim prioritetima za ovu godinu, prenosi AP.

U terorističkom napadu u Istanbulu poginulo 29 osoba - Sputnik Srbija
Istanbul: Novi bilans bombaških napada — 44 mrtva

On je ocenio da je taj napad bio izveden sa ciljem da okrene građane Turske jedne protiv drugih i produbi razlike i dodao da Turska neće pristati na takvu igru.

Prema njegovim rečima, napad na noćni klub u Istanbulu, za koji je odgovornost preuzeo DAEŠ, izveden je sa ciljem da se ugrozi turska ekonomija, prenosi Rojters.

Odgovarajući na optužbe da je Turska u prošlosti davala podršku DAEŠ-u, Erdogan je kazao da je takvo predstavljanje stvari upravo ono što ta teroristička organizacija želi.

„To je upravo ono što DAEŠ želi — da predstavi zemlju koja predvodi borbu protiv DAEŠ-a kao onu koja podržava terorizam“, rekao je.

Predsednik Turske je dodao i da u Turskoj način života nije ugrožen, a da oni koji to tvrde treba to i da potkrepe dokazima.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala