Zaljubljeni francuski zatvorenik u Indiji napravio Tadž Mahal od šibica

© Flickr / Nathan JonesTadž Mahal
Tadž Mahal - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski državljanin koji se nalazi na izdržavanju kazne za trgovinu drogom, zadržao je svoj romantični pristup i u zatvoru napravivši repliku Tadž Mahala, simbola večnog života. Oduševljeni radnici zatvora planiraju da isporuče repliku njegovoj ženi u Francuskoj.

Alber Pasal Šejn postao je popularan na društvenim mrežama nakon što se fotografija sa minijaturnim Tadž Mahalom napravljenim od šibica proširila internetom. Alber je trenutno u zatvoru u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš, u kojoj se nalazi Tadž Mahal — čuveni spomenik poznat kao oličenje ljubavi.

​Alber kaže da je upotrebio 30 hiljada palidrvaca i dva kilograma lepka da bi napravio ovu repliku. Zatvor je prikazao Tadž Mahal medijima i javnosti. Zatvorske vlasti sada planiraju da ovu divnu rukotvorinu pošalju njegovoj ženi, koja se nalazi u Francuskoj, kao novogodišnji poklon od njenog supruga.

Alebera je uhapsila indijska policija na indijsko-nepalskoj granici 2014, jer je sa sobom nosio veliku količinu hašiša.

Tadž Mahal je mauzolej od belog mermera koji je izgradio mogulski car Šah Džanan u spomen svojoj ženi Mumtaz Mahal, u koju se zaljubio na prvi pogled.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala