Muzika, teatar i sećanje na „Aleksandrov“

Orbita kulture 31.12.
Pratite nas
U ovom pretprazničnom izdanju „Orbite kulture“ ugostili smo dva izuzetna muzičara koji su koncertima održanim ovih dana obeležili svoje okrugle jubileje. Nenad Milosavljević sa grupom „Galija“ — 40 godina, i Zvonimir Đukić sa grupom „Van Gog“ — 30 godina rada.

O tome koji su kulturni događaji obeležili godinu koja je iza nas saznaćete od pozorišne rediteljke Snežane Trišić, glumca Branislava Lečića i književnog kritičara Gojka Božovića.

© SputnikGlumac Branislav Lečić, pozorišna rediteljka Snežana Trišić i književni kritičar Gojko Božović
Glumac Branislav Lečić, pozorišna rediteljka Snežana Trišić i književni kritičar Gojko Božović - Sputnik Srbija
Glumac Branislav Lečić, pozorišna rediteljka Snežana Trišić i književni kritičar Gojko Božović

Ispraćamo poslednji dan u godini sa nadom da će sve ono loše što nam se događalo proteklih dvanaest meseci trajno ostati iza nas i sa nadom da idemo u susret mnogo boljim, humanijim, veselijim danima.

Iako slavljeničko raspoloženje podrazumeva veselost, ne možemo da se ne setimo tragedije koja se dogodila pre nekoliko dana, a koja je jedan od događaja po kojem ćemo, nažalost, pamtiti 2016. godinu. U padu ruskog aviona među devedeset i dvoje stradalih putnika bila su i 64 člana svetski poznatog ruskog vojnog ansambla „Aleksandrov“. Glasovi ovih izuzetnih umetnika koji su bez daha ostavljali najrazličitiju publiku, od rimskog pape do stanovnika Amerike i Azije, utihnuli su u tišini Crnog mora. Oni su otišli, a naše je da ih se sećamo.

© Sputnik / Aleksandar MilačićZvonimir Đukić, poznat i kao Đule Van Gog
Zvonimir Đukić, poznat i kao Đule Van Gog - Sputnik Srbija
Zvonimir Đukić, poznat i kao Đule Van Gog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala