Asad čvrsto za sporazum o Siriji

© AFP 2023 / Louai BesharaBašar Asad
Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar el Asad izrazio je spremnost da pomogne svim sredstvima postizanje dogovora o Siriji i primirje, rekao je u Bejrutu novinarima šef komitata Saveta federacije Rusije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov, govoreći o sastanku sa Asadom.
Predsednici Rusije i Sirije Vladimir Putin i Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Putin i Asad zadovoljni uvođenjem primirja u Siriji

Delegacija Saveta Federacije zajedno sa poslanicima evropskog parlamenta posetila je juče Damask i Hmejmim, gde je imala sastanke sa predsednikom Sirije i parlamentarcima te zemlje. Na njima je razgovarano o poslednjim događajima u Siriji, borbi sa terorizmom i nastavku međuparlamentarne saradnje.

„Naše putovanje i razgovori sa Bašarom el Asadom su se poklopili sa postizanjem dogovora o objavljivanju primirja u Siriji. Dogovor je postignut uz učešće Turske i Irana — zemalja koje imaju različite pristupe rešavanju sirijske krize. Sa tačke gledišta Bašara el Asada, to je veoma jaka konstrukcija, bez obzira na protivrečne pozicije strana… Asad je pozdravio postizanje ovog primirja i sa svoje strane izrazio čvrstu spremnost da pomogne svim mogućim sredstvima“, rekao je Kosačov.

On je naveo da u Damasku smatraju da je pobeda u Alepu bila prelomna tačka u razvoju situacije u Siriji što omogućava napredak političkog procesa, moguće i uz učešće velikog broja političkih snaga u Siriji, što je i stav Bašara el Asada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala